Automatisch backup cisco config ios

Gewoon omdat het handig is, een documentje om automatisch config’s van een IOS apparaat naar binnen te schieten via KRON en TFTP.

Zie hier:

Eerst maken we een KRON Policy-list aan welke later aangeroepen kan worden vanuit de scheduler:

kron policy-list backup
cli show run | redirect tftp://192.168.21.100/CoreMer1.config
exit

zoals je kan zien maken we hier een policy-list met de commando’s welke uitgevoerd dienen te worden. Wij kiezen voor een “show run” command maar uiteraard kan hier ook iets anders gescheduled gedaan worden. letop, het moet geen “promp” opleveren. Dan zal de job failen en automatisch verwijderd worden.

Vervolgens maken we een schedule aan doormiddel van:

kron occurrence backup in 1:0:0 recurring
policy-list backup
exit

hiervoor gebruiken we het commando: “kron occurence” en geven we de policy-list aan zoals eerder aangemaakt. Dan de planning: er zijn 2 manieren.

IN met dit commando geef je een interval op waarbinnen de “herhaling” dient plaats te vinden. het formaat is: days:minutes:hours en de keuze “oneshot” (eenmalig) of “recurring” (herhalend). Zoals je ziet doen we hier 1:0:0 oftewel, iedere dag met de optie “recurring” oftewel herhalen.

AT met dit commando agendeer je de actie. Het formaat is: hours:min [[month]day-of-month] [day-of-mont] [day-of-week] en de keuze “oneshot”(eenmalig) of “recurring” (herhalend). Je kan hier dus kiezen voor iedere zondag van de week. bijvoorbeeld: “kron occurence backup at 10:00 sunday recurring” hiermee zal iedere zondag van de week om 10:00 uur een de eerder aangemaakte “policy-list” aangeroepen worden.

Voor een voorbeeld vanuit Cisco, klik hier: http://www.cisco.com/en/US/products/sw/iosswrel/ps1835/products_tech_note09186a008020260d.shtml

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *