Terminal Server, Citrix, Thin-client nee, CLOUD! Monitor met VDI client?

Waar gaat het heen…. Volgens onderstaand:

http://www.reuters.com/article/idUSTOE68T03K20100930?type=marketsNews

LG (een van de grootste electronica fabrikanten) gaat monitoren produceren met Microsoft software geintegreerd. Deze monitoren gaan functioneren als virtuele computers welke meerdere gebruikers in staat steld meerdere programma’s van een enkele pc te draaien.

Als we verder gaan lezen:

http://blogs.msdn.com/b/rds/archive/2010/10/01/the-lg-network-monitor-a-fantastic-addition-to-the-growing-list-of-remotefx-enabled-devices.aspx

Zien we dat we het hier hebben over LCD schermen waar direct een toetsenbord en muis op aangesloten kan worden. De schermen zelf haken vervolgens in op “Virtuele Desktops” welke voorzien zijn van Microsofts “RemoteFX”. Het mooiste is dus dat er geen pc/thin-client meer nodig is. Tuurlijk zal het scherm een soort thin-client aan boord hebben, maar dat word niet benoemd ;) (misschien gaat het dan teveel op een Apple lijken?)

Spannend om te zien is dat RemoteFX direct door zeer grote vendoren opgepakt wordt vanwege de krachtige “features” die het bied. Dit in tegenstelling tot HDX van Citrix, welke evenveel, zoniet meer, bied. Uiteraard word ook HDX goed ontvangen, maar hardware oplossingen welke LG nu voor kiest zien we nog niet. De vraag is dan ook: “van wie is de koker waar dit uitkomt?”.

Wellicht leuk om eerdaags eens een stukje over RemoteFX te posten.

Daarnaast, wanneer gaan ze nou eens dat ouderwetse toetsenbord vervangen? :P

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *