Toetsenbord instellingen die omvallen

Je kent het vast wel, ben je lekker aan het typen blijkt het vraagteken of het min teken vervangen te zijn door een ander karakter. Dit komt doordat IBM ooit een Nederlandse indeling heeft gemaakt en wij gewend zijn met US International te werken. Hoe voorkom je dit? Simpel….
In Windows 7 (met SP1 zodoende kwam die weer bovendrijven:)) ga je naar het configuratiescherm en kies je voor “Land en Taal”. Vervolgens kies je voor “Algemeen” en verwijder je eventueel de overbodige indelingen en stel je je voorkeur in.

Onder het kopje “Taakbalk” zorg je gelijk dat je geen NL/US tekens meer ziet maar ook het keyboard verdwijnt vanaf je taakbalk. Dit gebruik je wellicht niet.

Hier komt de truc, vervolgens kan je onder “Geavanceerde toetsinstellingen” de snel toetsen voor het schakelen tussen de indelingen uitschakelen.

2 antwoorden
  1. Andre Riphagen
    Andre Riphagen zegt:

    Heb ik nog een leuke toetsenbord vraag voor je.

    Hoe kan ik er voor zorgen dat bij opstarten bij mijn wireless keyboard, verbonden met mijn laptop, de num-lock standaard aanstaat?

    Beantwoorden
    • wvanderwerf
      wvanderwerf zegt:

      Is idd een leuke, maar mijn wedervraag, heb je dit ook wanneer je “zonder” wireless keyboard opstart. Oftewel is die op je laptop dan ook uit? Bij een “pc” is dit een bios instelling “enable num-lock on boot”.

      Als het een logitech is kan je ook eens in de bijgevoegde software kijken of hier instellingen voor zijn.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *