Online dienst limiteert op IP. Hoe toch vanaf meerdere plaatsen te gebruiken?

Mijn collega Marijn kwam met de melding “ik had pas nog een leuke”.  Een online applicatie welke “filtert” op “ip adres” kan niet overal vandaag opgeroepen worden. Zeker in de tijden van iPad’s, iPhones, en noem dergelijke mobiele apparaten maar op is dit niet wenselijk. Er was wel een mogelijkheid om de thuis ip-adressen door te geven maar met providers als Ziggo (iedere keer een ander adres) is dit geen oplossing.

Aangezien de buitendienst mensen al een iPad hebben met een Vodafone 3G kaart (met ook iedere keer een ander IP-adres) hebben moest er iets komen.

Gelukkig heeft Cisco hier wat voor, de “AnyConnect VPN client for Mobile devices” zoals we deze al kennen van de thuiswerkplekken als “AnyConnect SSL VPN” oplossing is deze er nu ook mobiele apparaten zoals van o.a. Apple maar niet gelimiteerd tot alleen dit merk. Met deze client word er na het inloggen een “tunnel” gelegd naar kantoor. Hierdoor is het ook mogelijk de “online dienst” op te roepen omdat dan het verzoek van het ip-adres van het kantoor komt.

Deze licentie is beschikbaar op alle versies van de Cisco ASA en is gebaseerd op concurrent users.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *