Terug van vakantie! Hoe outlook 2010 mij helpt om snel emails af te werken

Na een fantastische week in de sneeuw ben ik weer terug. Zoals een ieder zal herkennen staan er weer veel te veel e-mails in mijn postvak in en ben ik vandaag dus maar begonnen me hier doorheen te worstelen. Een nieuwe outlook versie brengt altijd voordelen met zich mee, alsmede een nieuwe webmail versie wanneer er gebruik wordt gemaakt van Exchange Server. Ik ga niet in op alle nieuwe features van beide, maar wel één zeer belangrijke in het wegwerken van mails. De “groeperings” functionaliteit (zoals deze zich ook in g-mail bevindt) is werkelijk fantastisch. En het mooiste is dit geldt zowel voor de Outlook 2010 client als voor de webmail van Exchange Server 2010! Kortom: heerlijk!
Je bent een week weg en er wordt verscheidene keren gereageerd op een lopende mail thread, waar begin je? Onderaan, dan mis je de laatste input. Bovenaan? Dan mis je soms de essentie omdat eerdere mails missen en ben je uiteindelijk een stuk langer bezig met het doorworstelen van je e-mail.

Nu hoeft het niet meer, de mails worden dusdanig gelinkt dat het tijdsgebonden per thread wordt weergegeven. Dit had je vroeger ook, maar dan nog waren het meerdere “mail items” en was het overzicht lastiger, nu klik je een mailtje aan en heb je direct een tijdslijn welke herkenbaar is als je een iphone hebt en aan het sms’en bent.

Hieronder een google images screenshot met een voorbeeld van deze functie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *