SharePoint het is de toekomst en gratis, maar wat is het? En wat kan ik ermee?

SharePoint is al enkele jaren oud, was al beschikbaar vanaf SBS 2000 en zat ook bij Windows 2000 server. Wat is het eigenlijk? SharePoint is het antwoord van Microsoft op “Document Management”. Wat “Document Management” is zal ik hier niet gaan verwoorden maar ik wil graag een aantal praktijkvoorbeelden aanhalen om een beeld te geven van Microsoft SharePoint.

Iedereen werkt met documenten en met file opslag op zijn of haar S schijf. We maken hieronder mapjes aan per afdeling zodat we het terug kunnen vinden en daaronder het liefst nog iets van projecten en vervolgens klantnamen. Werkt maar is dit nu ideaal?
Zeker wanneer je aan grote documenten werkt is het prettig om meerdere “revisies” aan te houden. Maar het zou ook wel prettig zijn wanneer je een bepaald sleutelwoord ingeeft dat je direct alle documenten terug krijgt waarin deze voorkomt.

Nu de mobiele werkers, vaak worden dingen op de laptop geplaatst en weer terug gezet, of wordt er met een USB stick gewerkt. Ondanks dat er voldoende thuiswerkoplossingen beschikbaar worden gesteld blijft het toch altijd een stap extra.

Met Microsoft SharePoint kan je direct naar intranet.uwbedrijf.nl gaan en de documenten openen, bewerken, lezen waar en wanneer u dat maar wilt. Tevens wordt er naar iedere bewerking direct een nieuwe revisie bewaard waardoor u hier niet meer over na hoeft te denken.

Als we dit doortrekken naar de “Workflow” functionaliteit is het standaard al mogelijk een berichtje te krijgen wanneer een document is aangemaakt of gewijzigd.

Kortom, Microsoft SharePoint. Slaat u uw documenten nog op de traditionele manier op (bestand, opslaan, s schijf, enz.) bel ons en we laten u graag de mogelijkheden van Microsoft SharePoint zien. Bovenstaand is nog maar het topje van de ijsberg! En in deze “zware”economische tijden is het prettig om te horen dat u het wellicht al heeft. Het zit immers gratis bij Windows!

Voor meer informatie bel adfocom (0172-434321)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *