Zomertijd – Daylight saving time

Zo nu en dan komt de vraag voorbij waarom de tijd op de telefoons afwijken van die van de PC. De tijd op de telefoons worden gesynchroniseerd met de tijd van Swyx server. Iets wat logisch is vanuit het perspectief van een telefooncentrale die de tijd voor alle toestellen bepaald. Als de server zelf echter niet met de andere servers in het netwerk hun tijd synchroniseren onstaan er tijdsverschillen tussen pc’s en telefoons. Het verdient daarom altijd de aanbeveling om gebruik te maken van SNTP (Network Time Protocol) zie http://www.swyx-forum.com/community/Default.aspx?tabid=207 voor meer informatie daarover.

Met het ingaan van de zomertijd gaat het op de toestellen gesynchroniseerd met de server met de huidige Swyx versies goed. Het kan zijn dat u echter gebruikt maakt van een oudere server versie (6.0x) waar reeds bekende bugs gerelateerd aan daylight saving time in zaten. Het verdient dan de aanbeveling te upgraden naar nieuwere versies indien u over (SUS) Swyx Update Services beschikt. Of op zijn minst de meest recente maintenance packs te installeren: Swyx knowledge base article kb3599

Edit: “Iets te vroeg gejuigd :( ook dit jaar zijn er blijkbaar toch nog daylight saving time problemen getuige deze thread op Swyx-forum.com: http://www.swyx-forum.com/community/Forums/tabid/54/forumid/-1/threadid/11331/scope/posts/Default.aspx)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *