Windows 7 nieuwste versie: ThinPC

Vers van de pers, “Windows 7” komt er in een nieuw smaakje. “Windows 7 ThinPC”. Tijdelijk voor iedereen gratis te verkrijgen via de CTP.

Microsoft komt met een nieuwe editie van Windows 7. “ThinPC” is gericht op oudere hardware zodat deze ingezet kan worden als “Thin Client”. Het is een gestripte” Windows 7” variant en bevat zodoende alle benodigde voordelen voor een “thin client”. Zoals bijvoorbeeld RemoteFX en een “write filter” om te voorkomen dat lokale data wordt opgeslagen. Momenteel is het nog een CTP (Community Technology Preview) maar is wel al te downloaden op:

https://connect.microsoft.com/windowsembedded/program6810

Officiële blog post:

http://windowsteamblog.com/windows/b/business/archive/2011/03/28/what-happens-in-vegas-doesn-t-stay-in-vegas-anymore-windows-thin-pc-ctp-and-package-accelerators-go-public.aspx

“Windows 7 ThinPC” heeft nog een licentie voordeel en dat komt kortgezegd hier op neer. ‘”Windows 7 ThinPC” is gratis wanneer je een Windows licentie met SA hebt. Oftewel, 20x Windows met SA biedt direct 20x “Windows 7 ThinPC” voor de client die de “Windows 7 VDI” gaan benaderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *