sRTP Veilig met SIP communiceren

encryptionEerder blogde ik al dat er steeds vaker en makkelijkere tools verschijnen om SIP gesprekken af te luisteren (http://swyxoholic.nl/?s=srtp). Met de introductie van Swyxware 2011 kan daar wat aan gedaan worden. Vanaf deze versie is er sRTP die de gesprekken versleuteld met (pre-)shared keys. De verschillende devices moeten dit uiteraard kunnen ondersteunen. Alle recente Swyx devices en software doet dit uiteraard.

Realiteit, de buitenwereld is lang niet altijd al zover. Koppeling met de buitenwereld of met centrales van concullega’s kunnen derhalve wel eens transparant gaan. SRTp werkt dus alleen als alle koppelpunten dat ook ondersteunen van point-to-point in dat gesprek. Helaas zijn er nog weinig SIP providers die dat ondersteunen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *