SwyxIt Skin editor/aanpassen van de softwareclient (4)

In vervolg op de serie Skin editor/aanpassen nu deel 4:

Op de onlangs gehouden “bijspijker” cursus voor SwyxWare 2011 werd duidelijk dat bestaande Skins met de veranderende “rich presence” uiteraard ook onder handen genomen moeten worden. Eigenlijk een goede aanleiding voor mij om me ook weer eens bij de standaarden te voegen en over te stappen naar de nieuwe Swyx ProPack skins met WebXT. WebXT, want de integratie met webapps zoals Google maps willen we natuurlijk niet missen. Het standaard beschikbare oppervlak is in deze skins echter veel kleiner dan mijn vorige skin. Bovendien zou het dan stukken beter zijn als we alleen die informatie zien die ter zake doende is. Op de bijspijker cursus kwam al snel reactie terug dat daar nog eens naar gekeken moest worden. Afijn, hobbytijd dus:

Swyx pro pack webXT met google maps

Wil jij dit ook in jouw Swyx?

De makkelijkste oplossing:

 1. Neem contact op met WSteenbergen[at]Adfocom.nl en vraag ons het voor je te doen.

De doe-het-zelf oplossing:

 1. Gebruik een door Swyx aangeleverde skin met WebXT of bewerk er één en definieer een WebXT blok ergens in je skin.
 2. Kies in het menu: Bestand, Skin, bewerken (als deze “grayed out” is moet je de “rechten om skin te bewerken” vragen aan je Swyxbeheerder)
 3. Zorg er voor dat een server webservices actief heeft en plaats daar de volgende code in een bestand (open notepad, kopieer en plak en sla het op als swyxoholicgooglemaps400280.html):
  <html>
  <SCRIPT LANGUAGE=”javascript”>
  /* Heb je mijn site al gespot: http://www.swyxoholic.nl */
  /* Wilco Steenbergen – WSteenbergen@adfocom.nl – +31-88-2336202 */
  var telefoonnummer = location.href.substring((location.href.indexOf(‘?’)+1), location.href.length);
  window.location.href = “http://maps.google.nl/maps?hl=nl&amp;q=”+telefoonnummer+”&amp;ie=UTF8&amp;t=h&amp;ll=55.178869,7.03125&amp;spn=8.791826,18.676758&amp;z=5&amp;ecpose=55.17886871,7.03125068,1018749.55,0,0,0&amp;iwloc=A&amp;output=embed
  </script>
  </html>
 4. Klik op het WebXT blok en kies tabblad “SwyxIt! Web Extension” en vul bij de gebeurtenissen Inkomend gesprek en Uitgaand gesprek de volgende URL in:
  http://[mijneigenserver]/swyxoholicgooglemaps400280.html/?%SelLinePeernumberPublicFormat%

Succes, lukt het niet? Ga dan voor de makkelijkste oplossing.

2 antwoorden
 1. herbert
  herbert zegt:

  Wilco, kun je in het URL veld (tabblad SwyxIt! Web Extensions) niet een URL plaatsen van een site en aangeven dat deze geopend moet worden in een externe browser? En hoe kom ik er achter welke Swyxit variabele ik daar kan gebruiken om die betreffende URL te voorzien van dat telefoonnummer?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *