Swyx op Mac

Gezien de vele telefoon platforms waar Swyx oplossingen voor heeft volgt onvermijdelijk de vraag hoe zit dat dan met de werkplek OS. Eigenlijk is alles wat de klok slaat Windows. Er bestaat voor de Mac dan ook geen Swyx client. Natuurlijk kan een SIP client prima fungeren als endpoint in een Swyx centrale. Maar dan mis je wel alle mooie features en mogelijkheden die een SwyxIt! client wel bieden.

SwyxIt op Apple in Coherence

Toch zijn er mogelijkheden. Dat vergt wat creativiteit.

Omdat native op Mac geen client beschikbaar is zul je dus uit moeten wijken naar een Windows OS die desktops of applicaties aanbieden. Dat kan natuurlijk door simpelweg Windows Terminal services te gebruiken, mooier en beter is natuurlijk om gebruik te maken van applicatie- of dekstop virtualisatie. Ongetwijfeld heb je vanaf je Mac je eigen voorkeur voor een virtualisatie platform. Hier hebben we gekozen voor Parallels desktop voor de Mac. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van een virtuele netwerkkaart uit het eigen segment en wordt de USB adapter gekoppeld.

Niet onbelangrijk: Het oppoppen van het SwyxIt! venster hebben wij niet voor elkaar gekregen, de Popup van de ballonhint wel werkt wel:

Ballonhint bij inkomende gesprekken Swyx op Mac

Gijs hartelijk dank voor het aanleveren van de gevraagde informatie voor deze post!

2 antwoorden
 1. Gijs van der Heijden
  Gijs van der Heijden zegt:

  Hallo Wilco,

  In tegenstelling tot wat je schrijft werkt het op poppen van de SwyxIt cliënt prima… dit is alleen erg moeilijk om statisch te laten zien.

  Dus alle functionaliteiten die op een volledige Windows machine mogelijk zijn, zijn ook mogelijk op de Apple… :-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *