Office 365 wachtwoord beleid/aanpassen in combinatie met Outlook

Wanneer Microsoft Office 365 in combinatie met een Outlook client gebruikt wordt, blijkt er in de praktijk een probleem te kunnen ontstaan wat, relatief eenvoudig, door een gebruiker zelf op te lossen is.

Standaard is binnen Microsoft Office 365 een wachtwoordenbeleid van toepassing, waarvan hieronder de eigenschappen staan:

Een belangrijke eigenschap, welke van toepassing is, betreft de geldigheid van een wachtwoord.
Een wachtwoord mag maximaal 90 dagen oud zijn.
Gebruikers die office 365 webmail gebruiken krijgen een melding wanneer het wachtwoord vernieuwd moet worden. Gebruikers met een Outlook client en de Microsoft Online Services Sign-in Assistant geïnstalleerd, krijgen een melding dat het wachtwoord binnenkort verloopt.

Gebruikers die uitsluitend met een Outlook client werken en waar geen Microsoft Online Services Sign-in Assistant geïnstalleerd is, lopen zeer waarschijnlijk tegen het probleem aan dat Outlook op een gegeven moment foutmeldingen geeft, welke niet direct te herleiden zijn als problemen met het wachtwoord. Meldingen die o.a. kunnen voorkomen zijn “de mappen kunnen niet worden geopend” en “de server is niet beschikbaar”. Ook kunnen gebruikers een inlogscherm krijgen waar hun wachtwoord niet meer werkt.
Dit kan opgelost worden door de Outlook client af te sluiten, vervolgens met de bestaande inloggegevens in te loggen via de webmail van Office 365: https://login.microsoftonline.com/
Na inloggen krijgt de gebruiker de melding dat het wachtwoord gewijzigd moet worden.
Vul het bestaande wachtwoord in en kies een nieuw wachtwoord. Houd daarbij rekening met eerder genoemde wachtwoordenbeleid.

Na het wijzigen van het wachtwoord kan er uitgelogd worden en kan de Outlook client worden opgestart. Zodra er geprobeerd wordt contact te maken met de server zal Outlook vragen om een wachtwoord. Geef hier het nieuwe wachtwoord op en Outlook zal weer als vanouds werken, voor de komende 90 dagen. Vergeet niet het nieuwe wachtwoord op een veilige plek te noteren want deze is na 90 dagen nodig om opnieuw te kunnen inloggen via de webmail!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *