Overzetten SQL Logins inclusief SID en Password

sp_help_revlogin

Het komt regelmatig voor dat applicaties, welke hun database op een SQL server hosten, gebruik maken van bepaalde applicatie login accounts via welke de authenticatie verloopt. Dit service account is voorzien van een wachtwoord welke niet altijd gedeeld word. Als je deze toch over wilt zetten, zonder het wachtwoord te weten,  is hier de oplossing.

Via Microsoft support artikel kan je met behulp van een Stored Procedure de bestaande logins wegschrijven naar een script welke je weer op de doel SQL server kan uitvoeren.

Om dit te kunnen doen dien je de stored procedure: “EXEC sp_help_revlogin” aan te maken met de zoals aangegeven in het Microsoft Support artikel.

Vervolgens voer je de Stored Procedure uit via “New Query” en doormiddel van de volgende regel:

EXEC sp_help_revlogin

De output kopieer en plak je in notepad zodat je de output aan kan passen naar datgene wat je wilt importeren. Op de nieuwe server plak je de overgebleven script regels in een nieuwe query.

Bijvoorbeeld:

CREATE LOGIN [loginname] WITH PASSWORD = 0x0100EB2EA2BAAD123456789C9F5178910DCCC4BBBB53F7D62E083 HASHED, SID = 0x3C80D74D8A004D4884B79DBA8ACEA173, DEFAULT_DATABASE = [master], CHECK_POLICY = OFF, CHECK_EXPIRATION = OFF

Je zal zien dat de user nu aangemaakt is en gebruikt kan worden.

Zie ook:
http://support.microsoft.com/kb/918992

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *