Applicatie werkt niet in VMWare Workstation – hoe dit te omzeilen

vmwareconfigfile

 

Het is alweer even geleden maar een tijdje terug hielp ik iemand met wat data van een oude harde schijf te halen. De computer was stuk, maar de schijf nog intact. De harde schijf heb ik via een USB2IDE converter aangelosten op mijn werkstation, VMWare Workstation de schijf laten koppelen in een nieuwe VM en de machine startte keurig op. Niet snel (vanwege USB) maar het werkt.

Echter bij het starten van de applicatie waar het om ging, om een back-up te draaien, kreeg ik de melding: “Er is gedetecteerd dat de applicatie word gedraaid onder virtualisatie software. Dit word momenteel niet ondersteund. De applicatie zal nu worden gesloten”.

Na even zoeken blijkt dat VMWare een poort gebruikt voor het communiceren met de VMWare tools. Applicaties willen deze ook weleens gebruiken om te detecteren of de software binnen VMWare draait en zodoende kan de melding worden gegenereerd. Door het aanpassen van de .VMX file en deze aan te vullen met de volgende regel:

monitor_control.restrict_backdoor = “TRUE”

Ging de applicatie werken. Er zijn er nog een paar die gebruikt zouden kunnen worden:

monitor_control.virtual_rdtsc = “false”
isolation.tools.getPtrLocation.disable = “true”
isolation.tools.setPtrLocation.disable = “true”
isolation.tools.setVersion.disable = “true”
isolation.tools.getVersion.disable = “true”
monitor_control.disable_directexec = “true”

 

Echter deze heb ik niet gebruikt. Mocht je alsnog problemen hebben met het starten zal het zoeken op deze commando’s via Google je genoeg informatie moeten bieden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *