Analoge apparatuur en VoIP

Alhoewel de wereld om ons heen in een rap tempo digitaliseert ontkomen we er in de praktijk niet aan dat er een installed base aan analoge apparatuur wordt gebruikt. Denk b.v. aan het reeds bestaande DECt netwerk, de fax, de frankeermachines etc.

Primair verdient het de aanbeveling om deze technologieën waar mogelijk te digitaliseren. DECt netwerken laten zich prima vervangen door de Vast/mobiel integratie oplossingen via GSM (zie https://swyxoholic.nl/2010/08/27/swyxit-mobile-v7-01-for-blackberry/). De fax is natuurlijk prima op te lossen door gebruik te maken van de digitale fax mogelijkheden binnen de centrale (hierover later meer). De frankeermachines staan ook niet stil en zijn tegenwoordig ook in IP variant te verkrijgen.

Mocht er toch nog een analoog device gekoppeld moeten worden dan zijn er altijd nog de IP-analoog boxen (IP a/b adapters) beschikbaar, denk daarbij aan apparatuur van Linksys, Audiocodes of Grandstream. Welke oplossing het beste geschikt is voor uw situatie is geheel afhankelijk van de wensen en zal dus per geval bekeken moeten worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *