Het “Printers” scherm aanbieden in een XenApp 2008 omgeving

Vaak zie ik dat er gestoeid word met Printers in XenApp omgevingen. b.v. dat mensen persé hun lokale printers mee moeten nemen om printers te krijgen. Dat ze centraal uitgerold moeten worden, maar dit is ook niet altijd een optie als er geen lijn in “standaarprinters” is. Of gebruikers die printers toe dienen te voegen via b.v. “Microsoft Word -> Afdrukken” hier kan er dan gekozen worden voor printer zoeken. Al met al werkt het wel, maar zou het nu niet mooi zijn als je via Citrix/XenApp gewoon het “Printers” scherm uit je configuratie scherm aan kan bieden? Het kan en hieronder hoe:

Maak een nieuwe applicatie aan en bij “command line” (oftewel, de uitvoer regel) geef je het volgende in:

“control.exe printers” (uiteraard zonder de quotes).

Bied de rest van de applicatie aan zoals je normaliter ook zou doen en gebruikers kunnen hun “printers” scherm oproepen alsof het een published app is. Zo kunnen ze hun eigen instellingen opslaan in het Terminal Server Profiel.

Voor het officiele Citrix/XenApp artikel:
http://support.citrix.com/article/CTX119725

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *