Bellen over 3G met Swyx (Iphone/Android/Windows Mobile/Nokia)

3G status informatie uitwisselen met client software gebaseerd op HTML naar Iphone en Android had ik al eens geblogged. Net als SIP client koppelingen om te bellen (zie deze artikelen http://swyxoholic.nl/?s=iphone). Vandaag kwam een van de relaties echter met de vraag. Hoe kan ik er voor zorgen dat bepaalde clients altijd met G.729 (compressed codec ong. 24 kBits per call) bellen. Vooropgesteld dat moet je niet willen tenzij je niet anders kunt. Omdat normaal gesproken je de compressie als fallback wilt gebruiken voor het geval je een keer weinig bandbreedte hebt. Dat klopt was de reactie maar ik wil met mijn Iphone en Android toestellen over 3G bellen en het moet goed blijven gaan ook als er naar een zwakker 3G gebied geroamed wordt…

De instelling om te realiseren dat een client altijd met G..729 belt bleek op een hele rare plek te zitten, namelijk bij de eigenschappen van een user op het tabblad:

Properties for User Wilco Steenbergen tabblad Lxxx

Properties for User Wilco Steenbergen tabblad Lxxx

In het geval je compressie voor de client wil hebben moet het vinkje ‘Always compress Voice Data (G.729) uiteraard AAN staan.

Toegegeven, ik denk niet dat er een organisatie te vinden is die hier garanties op gaat afgeven. Maar bellen via 3G werkt voor deze klant mooi wel :) O ja, en intern een Wifi netwerk… uiteraard zorgen dat die de voorkeur heeft meer bandbreedte is altijd beter.

Met dank aan Arno!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *