SwyxFax

Swyxfax

Swyxfax

Faxen wie doet dat nog? Als IT-er zeg je dat misschien nog wel eens te snel. Er zijn branches genoeg waarin in steeds erg veel gefaxt wordt. Dan is het natuurlijk wel lekker als de fax functionaliteit geïntegreerd in de centrale is. En steeds meer op soortgelijke functionaliteit als E-mail kan rekenen. Met 1 druk op de knop vanaf de desktop verzonden. Dat is in het kort Swyxfax, een onderdeel dat standaard aanwezig is in het Swyx Professional pakket.

Beheer uw faxen via de pc met SwyxFax. Denk aan de hoeveelheid geld die u uitgeeft aan fax-machines, papier en toner cartridges -. Overweeg dan de tijd die het duurt om faxsystemen te installeren en te beheren vooral wanneer ze vastlopen. Hou ook rekening met het feit dat je fysiek naar het fax apparaat moet gaan om een fax te verzenden en documenten op te halen. Al die tijd opgeteld, kost uw bedrijf echt geld.

Zou het niet zo veel makkelijker zijn als faxen elektronisch verzonden kunnen worden zonder een faxapparaat en u uw faxen beheerd via uw Outlook-toepassing? U zou faxen kunnen ontvangen, net als e-mailberichten, waar u ook bent, en als u wilt, kunt u nog steeds uw fax afdrukken.

SwyxFax, standaard opgenomen in het Swyx Professional pakket, is een software-onderdeel dat geïnstalleerd wordt op een server (meestal dezelfde server waarop de SwyxWare telefooncentrale software op is geïnstalleerd). Inkomende documenten worden ontvangen door SwyxFax en omgezet in een afbeeldingsbestand (bijv. JPEG , TIFF) en afgeleverd bij de ontvanger in de inbox.

Belangrijkste voordelen van SwyxFax:

 • Bespaar tijd en geld door het verzenden en ontvangen van faxen, zonder een fysiek faxapparaat
 • Al uw berichten worden in één centrale inbox verzameld -ongeacht welke type (fax, e-mail en voicemail)
 • Optimaliseer uw huidige infrastructuur door de integratie van fax naar uw andere communicatie (bijvoorbeeld spraak, e-mail)
 • Centraliseer al uw communicatie en contacten door het koppelen met Microsoft Outlook, zodat u een persoonlijk telefoonboek of openbaar telefoonboek maakt en u faxen kunt verzenden met behulp van informatie uit uw lijst met Outlook contactpersonen.
 • Verminder overheadkosten op kantoor aangezien er geen vereiste voor een analoge lijn, een fax, een printer, enz. meer zijn
 • Marketing campagnes via Fax kunnen eenvoudig worden opgezet en verstuurd naar de contacten in het bedrijfsleven.

SwyxFax

Manage your faxes through your PC with SwyxFax Beheer uw faxen via de pc met SwyxFax

Think of the amount of money you spend on fax machines, paper and toner cartridges. Then consider the time it takes to install and manage fax systems – especially when they jam or keep failing to send. Denk aan de hoeveelheid geld die u uitgeeft aan fax-machines, papier en toner cartridges -. Overweeg dan de tijd die het duurt om te installeren fax en beheren van systemen vooral wanneer ze vastlopen of te houden niet te sturen. Also take into account the fact you physically need to be at the fax machine to send and retrieve documents. Ook rekening gehouden met het feit dat je fysiek moeten worden op de fax te verzenden en documenten op te halen. All this time adds up, costing your business real money. Al die tijd opgeteld, kost uw bedrijf echt geld.

Wouldn’t it be so much easier if you could send faxes electronically without a fax machine and manage faxes through your Outlook application? Zou het niet zo veel makkelijker zijn als je kon faxen elektronisch te verzenden zonder een faxapparaat en faxen beheren via uw Outlook-toepassing? You could receive faxes just like email messages, wherever you are and, if you need to, you can still print a fax anytime you want to. Je zou kunnen ontvangen van faxen, net als e-mailberichten, waar je ook bent, en als u wilt, kunt u nog steeds afdrukken van een fax op elk moment je wilt.

SwyxFax, part of the SwyxWare suite of option packs, is a software component installed on a Server (usually the same server on which SwyxWare Essential or SwyxWare Compact is installed). Incoming documents are received by SwyxFax and converted into an image file (eg JPEG, TIFF) and delivered to the recipient’s inbox. SwyxFax, onderdeel van de SwyxWare suite van optiepakketten, is een software-onderdeel dat geïnstalleerd op een server (meestal dezelfde server waarop SwyxWare Essential of SwyxWare Compact is geïnstalleerd). Inkomende documenten worden ontvangen door SwyxFax en omgezet in een afbeeldingsbestand (bijv. JPEG , TIFF) en afgeleverd bij de ontvanger in de inbox.

Key Benefits of SwyxFax: Belangrijkste voordelen van SwyxFax:

 • Save time and money by sending and receiving faxes without a physical fax machine Bespaar tijd en geld door het verzenden en ontvangen van faxen, zonder een fysieke faxapparaat
 • Ensure you get all your messages in one unified inbox- no matter what format they are in (fax, email, and voicemail) Zorgen dat u al uw berichten in een verenigde inbox-ongeacht welke vorm ze zijn in (fax, e-mail en voicemail)
 • Optimise your current infrastructure by integrating fax to your other communications (eg voice, email) Optimaliseer uw huidige infrastructuur door de integratie van fax naar uw andere communicatie (bijvoorbeeld spraak, e-mail)
 • Centralise all your communications and contacts by linking with Microsoft® Outlook® so you can create a personal phonebook and send faxes using information from your contacts list Centraliseer al uw communicatie en contacten door het koppelen met Microsoft ® Outlook ®, zodat u kunt het telefoonboek een persoonlijke en faxen verzenden met behulp van informatie uit uw lijst met contactpersonen
 • Reduce your office overheads as there is no requirement for an analogue line, a fax machine, a printer, etc. Verminder uw kantoor overheadkosten aangezien er geen vereiste voor een analoge lijn, een fax, een printer, enz.
 • Fax-based marketing campaigns can be easily set up and sent to contacts in the business’s CRM system Fax-based marketing campagnes kunnen eenvoudig worden opgezet en verstuurd naar de contacten in het bedrijfsleven CRM-systeem
5 antwoorden
 1. Jacqueline Faber
  Jacqueline Faber zegt:

  Dag Wilco,

  Wij maken ook gebruik van de Swyxfax. Niet vaak maar we kunnen niet zonder. Zoals je zegt: “sommige branches…”. Nu hebben wij veel problemen met onze swyxfax. Dit is het antwoord wat onze automatiseerder ons geeft op onze problemen:

  “Wat is er aan de hand: als jullie fax naar een aloude fax machine faxt doet ie het , aantal maanden geleden is mij dat 3 keer achterelkaar gelukt. Door de voort schrijdende techniek staat er evenwel steeds vaker een digitaal ding achter en je ziet dat het daar dan stuk loopt , in jou schreen shot zie je ook dat er over de 2 minuten contact is geweest maar de 2 apparaten blijken mekaar niet te begrijpen zeg maar de 1 praat fries en drents en breken daarna de verbinding af.
  Om dit fenomeen te omzeilen is er maar 1 optie, een analoge PTT lijn en een aloude fax machine.
  dit is de enige manier om zonder problemen een fax te sturen. Er zijn ondertussen ook digitale oplossingen door een mail te sturen naar een adres maar ook daar hoor je van veel problemen
  nu is er bij jullie op kantoor geen koper meer vrij om zo een lijn neer te leggen maar zou het iets zijn om bij jou thuis dit met een fax te kunnen doen daar is koper beschikbaar.”.

  Ik ben niet zo gecharmeerd van deze oplossing. Terug naar het stenen tijdperk? Nee toch?

  Wellicht heb jij een slim idee?

  Beantwoorden
  • Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering
   Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering zegt:

   Beste Jacqueline,

   Wij delen deze ervaring van jullie automatiseerder dat zodra je gaat Faxen via IP verkeer dat dit fenomeen zich voor doet. Je hoort dan vaak in de markt 80% gaat goed. Maar je wilt natuurlijk 100% goed kunnen faxen.

   Analoog of ISDN is dan de oplossing. Vaak wil men deze niet meer aanleggen of gebruiken. Gelukkig zijn er providers genoeg die een e-mail-to-fax oplossing bieden met zelf een outbreak op ISDN. Bij die providers kun je stellen dat e-mailen inmiddels zo betrouwbaar is dat we het in de volksmond 100% noemen en over ISDN en faxen weten we al Jaren dat die het goed doen.

   Vraag je automatiseerder om op zoek te gaan naar deze dienst bij zijn eigen voorkeur providers en laat je faxnummer porteren naar die provider. Faxen doe je dan vanaf dat moment door een mailtje met bijlage te sturen naar een e-mail adres zoals “fax@mijnprovider.nl”. Als je automatiseerder daar niet mee kan helpen hoor ik het graag. Dan wil ik wel kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

   Beantwoorden
   • Jacqueline Faber
    Jacqueline Faber zegt:

    Hi Wilco,

    Wat ben ik blij met je antwoord. Dank!! Heb je enig idee of je een 1 088 nummer kan porteren naar een provider?

    Alvast veel dank weer.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *