Veranderingen beltarieven 2011

Van meerdere relaties ontving ik berichtgeving over de veranderende tarieven voor grote telecom providers in Nederland. Tariefsveranderingen die op het eerste oog gunstig lijken.

Je herkent ze vast wel als je zelf ook zo’n aanbieding binnen hebt gehad. “De tarieven worden voor u een stuk eenvoudiger. Bovendien biedt het … korting …” en “Tarieven worden weergegeven per minuut. U betaalt per seconde.”  Allemaal uitspraken waar je als klant van zo’n provider vrolijk van wordt. En ook ik geloofde even echt dat je hier als klant wijzer van zou worden. Nu ben ik natuurlijk in de gelukkige positie dat ik veel telefoonrekeningen van relaties heb mogen doorrekenen. Een prachtige bron om eens te kijken of de tarieven van 2011 ook echt gunstig zijn. Niets is minder waar! Elk van de doorrekeningen wees uit dat per saldo men meer gaat betalen voor dezelfde dienst.

We hebben dus opnieuw te maken met een verkapte prijsverhoging. Op zich niet zo erg, alles wordt duurder. Maar kom er dan gewoon eerlijk voor uit dat het een prijsverhoging betreft.

Dan nog de geboden korting, berichtte ik eerder al over artikelen die gingen over gijzelen van zakelijke klanten geld dat nu zeker ook. Want aan de procenten kortingen hangt ook 1 of meerdere jaren een contract…

N.B. Overigens hebben wij met Swyx en slim VoIP bellen in 2010 een tariefsdaling voor onze relaties weten te realiseren van 20% op vaste tarieven en 45% mobiele tarieven…

Toevoeging 12.52u: Een relatie wees ons op het volgende: “Indien u niet reageert op deze mailing wordt uw huidige contract omgezet naar een vast jaarcontract die jaarlijks met een jaar wordt verlengd waarbij een opzegtermijn van 3 maanden van kracht is.” Helaas kun je het dus niet af door niet te reageren!

Toevoeging 14.34u: Tsja het was te verwachten maar diverse media pikken het al op:
Nu.nl: “Tele2 beschuldigt KPN van misleiding”
Tweakers.net: “Tele2 dient klacht in tegen kpn vanwege misleiding”
Telegraaf: “KPN legt klanten aan de ketting”
Automatiseringsgids: “Consumentenbond beltarieven steeds onduidelijker”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *