Arcserve Back-up virtuele servers (Hyper-V)

Van de week na jaren weer eens met Arcserve Back-up (R15 om precies te zijn) bezig geweest. Vele zullen het product nog kennen van het Novell tijdperk waarin deze twee merken vrijwel aan elkaar gelinkt waren. Je wilde een back-up van Novell, Arcserve. Maar toen NT4 terrein aan het winnen was werd je niet echt gelukkig meer en zeker niet wanneer vanaf het ene OS, het andere meegenomen diende te worden in de back-up.
Toen kwam Back-up Exec, wat een verademing. En dat is het nog steeds al dient het wel op te gaan letten. Zo was ik van de week met Arcserve bezig en kan niet anders zeggen dat dat ze op het gebied van back-uppen en restoren van virtuele servers (in dit geval op Hyper-V) een keurige oplossing hebben gebouwd. Daar waar je nu nog met Back-up Exec een restore moet doen naar een server en handmatig de server opnieuw bekend dien te maken in Hyper-V doet Arcserve dit standaard voor je. Daar komt ook bij dat ze dezelfde opties als Back-up exec ondersteunen voor het back-uppen van de virtuele server. Denk hierbij aan “de complete virtuele machine” of “de complete virtuele machine met mogelijkheid tot losse file restore”.

Nu hebben we van de week met Symantec gesproken en de aangekondigde features bij Back-up exec liegen er ook niet om. Een plugin voor MSP’s maar ook “Cloud Achtige” features. Kortom, de twee producten houden elkaar goed in de gaten en ik verwacht dit jaar weer een grote voorsprong van Symantec op “de markt”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *