Morgen – Microsoft Virtualisatie Level 300/400 sessie

Vandaag een level 300/400 virtualisatie sessie bij Microsoft! Erg benieuwd wat we daar voorgeschoteld gaan krijgen. Wel kon ik merken dat Microsoft (vorige week mee aan tafel gezeten) nu echt aan gaat sturen op Hyper-V virtualisatie. Logisch, je krijgt het gratis bij Windows ;) Nu was dit natuurlijk al het geval, maar zulke sessies tonen dit wel aan! Daarnaast komen er komende maanden meerdere hands-on lab sessies welke de techneuten sneller over de streep diennen te trekken.
Morgen is de dag gericht op pure techneuten, level 400 is de moeilijkste graad in Microsoft Seminars en dus niet voor de doorsnee gebruiker. De invulling van de dag is uiteraard Hyper-V maar ook Virtual Machine Manager en Desktop Virtualisatie. Hopelijk gaan we een goede demo krijgen van RemoteFX en komt er ook nog System Center configuration manager voorbij.

Als Adfocom doen we al erg veel met Hyper-V naar volle tevredenheid. Toch vind ik het intressant om de visie van Microsoft naar de toekomst te horen en zien hoe hun Hyper-V inzetten.

RemoteFX is het antwoord van Microsoft op 3D acceleratie binnen RDP sessies. Eigenlijk het antwoord op HDX van Citrix. Met RemoteFX word het mogelijk om b.v. een film te draaien of die autocad tekening in 3D te openen binnen je “Virtuele Desktop”.

Kortom, word vervolgt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *