iPad / iPod i.c.m. Citrix Receiver traag

Zojuist een leuk probleem opgelost. Een iPad i.c.m. de Citrix Receiver en de secure gateway reageert erg traag. Een laptop lijkt het redelijk te doen, maar toch is er (als je streng bent) een kleine vertraging op te merken….

Na enig onderzoek naar de Secure gateway en de Citrix’en zelf is er niets raar op te merken. De secure gateway draait onder Windows 2003 onder XenServer (Virtualisatie platform). Na wat zoekwerk en ervaringen uit het verleden blijken we toch weer op “TaskOffLoading” uit te komen. Het lijkt erop dat de virtuele 2003 adapter van XenServer geen goede ondersteuning bied voor “TCP/IP TaskOffLoading”. Voor het uitschakelen gebruik je hiervoor artikel:

http://support.microsoft.com/kb/888750

je dient de “DWORD Key” wel zelf aan te maken en vervolgens de VM te herstarten.

Voor meer info:

http://www.xenappblog.com/2010/citrix-xenserver-slow-network-performance/

2 antwoorden
  • wvanderwerf
   wvanderwerf zegt:

   Dat ligt eraan welke versie icm met welke kaart. bottom line kan je het doortrekken in, ondersteund de hyper visor het? Ondersteund de gebruikte netwerkkaart het en zijn de drivers goed tussen de NIC en de hyper visor.
   Zeker Win2K3 is minder goed ondersteund binnen Hyper-V, het kan dus wel degelijk lonen om het eens uit te schakelen.
   Vooral grote paketten komen minder vaak voor terwijl alleen daar het voordeel te behalen valt. m.a.w. veel omgevingen zullen het niet eens merken wanneer het aan staan, ook al werkt alles wel goed. Ik zou zeggen, test eens zonder.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.