Groen Ethernet

Recentelijk zijn we tot de ontdekking gekomen dat sommige werkplekken geen software meer uitgerold kregen welke wel toegewezen waren in een “group policy”. Na enig zoekwerk bleek dat dit te maken had met “Groen Ethernet”, onder de techneuten bekend als: “IEEE P802.3 az”.
Tegenwoordig is de trend “groen” stroom, ondernemen, noem maar op. Ditzelfde geld nu voor het ethernet protocol. ’s avonds en in het weekend zijn machines vaak nog op hun netwerk interface bezig met kleine elektrische belastingen om communicatie en aanwezigheid in stand te houden. Met “groen ethernet” wordt zulk soort verkeer nog meer onderdrukt en kan onder de noemer groen geschoven worden. Vervelend word het wel wanneer je in ons geval met volledig met updates bijgewerkte Windows XP machines geen software meer uitgerold krijgt en dit door “groen ethernet”  blijkt te komen.
“Groen ethernet” is uit te schakelen onder de geavanceerde eigenschappen van de netwerkkaart.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *