Symantec V-Ray

Symantec heeft een aantal nieuwe licenties in de markt gezet. Hieronder kort de feiten zoals ze door Symantec aan zijn gegeven. Let op, dit kan veranderen omdat het product nog redelijk nieuw is. Momenteel is de molen nog op gang aan het komen en komen er meer en meer licentie vormen, cross-grades, e.d. beschikbaar. Maar wat biedt het je als techneut, hoe word het gelicentieerd, wat is V-Ray?

Wat is V-Ray? Goede vraag en redelijk gemakkelijk te beantwoorden. Als we de bestaande licenties nemen is het eigenlijk oude wijn in nieuwe zakken en een groot licentie voordeel. Waarom? Omdat de licenties niet meer per server/virtual machine gaan maar per CPU en aantal cores in een virtualisatie server.

Stel, je hebt 4 hosts en 40 VM’s met o.a. Exchange en Sharepoint en wil deze omgeving back-uppen. Dan heb je het volgende nodig:

 • Symantec Back-up Exec server licentie
 • 4x een Hyper-V/VMWare agent
  • Deze licentie omvat onbeperkt Windows agents voor de VM’s die op de betreffende host draaien.
 • 1x Sharepoint agent per sharepoint server
 • 1x Exchange agent per Exchange server

En hoe werkt dit met V-Ray:

 • 8x V-Ray Tier-A
  • 4x 2 cpu’s
  • 1-6 cores per cpu=Tier A
  • 8+ cores = Tier B
  • Met de V-Ray licenties heb je alle “Agents” direct tot je beschikking en hoef je deze niet meer los aan te schaffen.

Bij deze licenties zit ook de Back-up Exec server ingesloten. In het geval van VMWare mag deze op een aparte server worden geïnstalleerd, in het geval van Hyper-V dient die op één van de virtualisatie hosts te worden geïnstalleerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *