(Cisco) Wifi accesspoints snelheid, nieuwe clients, haperingen, enz.

 

Zo nu en dan krijgen we de vraag, mijn nieuwe tablet doet het niet op de wifi. Of mijn laptop is zo traag op internet. Dan wel de wens om een “snellere” verbinding te realiseren dan er momenteel aanwezig is op de wireless omgeving.

Zo logisch als het klinkt dat een Computer of Virusscanner een update behoeft voor de continue werking, geld dit ook voor wireless apparatuur. Zowel de client als het accesspoint zijn voorzien van software welke de werking mogelijk maken. Dat dit niet altijd bijgehouden word is begrijpelijk, maar wanneer er storingen zijn is het advies hier te beginnen. Aanvullend kunnen updates ook hogere snelheden realiseren door een betere implementatie van de wifi standaarden.

Wanneer u gebruik maakt van “losse” accesspoints kan het bij uitbreiding, of intensiever gebruik, van de wireless omgeving de afweging waard zijn om de omgeving te upgraden doormiddel van een Wireless LAN Controller. De toegevoegde waarden en verbetering van functionaliteit en beheer lichten wij u graag toe. Tevens kan de WLAN controller centraal alle accesspoints in één keer voorzien van de laatste software versie en diepgaande logging van uw wireless omgeving.

Waar komt het plaatje vandaan? Het laatste voorval was nadat een klant gebruik wilde maken van de nieuwe aangeschafte Galaxy Tab 10.1

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *