Windows 8 Hyper-V / virtual machine / VMWare Workstation

HyperVwindows8enable

Met de komst van VMWare workstation is er ondersteuning voor Windows 8. Aanvullend was dit voor mij direct een “hoe zat het ook alweer met virtual machine support vanuit Microsoft voor Windows 8”. Gelukkig, het is er!

Zoals de ras techneuten / virtualisatie specialisten wel weten was daar vroeger al Virtual Machine Manager van Microsoft en uiteraard VMWare Workstation (goed Oracle VirtualBox heeft ook zijn afzetmarkt maar valt in mijn ogen buiten de boot vanwege de concurrentie/alternatieven met de komst van Hyper-V voor Windows 8). Deze laatste kan uiteindelijk meer wanneer je lokaal clustering wil testen, shared disks, enz. maar heb je een Windows 8 Pro of Enterprise licentie krijg je standaard gratis Hyper-V voor Windows 8 erbij. De configuratie en management tools zijn hetzelfde als voor een 2008 of 2012 Hyper-V server wat het erg prettig werken maakt.

De installatie verloopt via: “Programma’s en Onderdelen” in het configuratiescherm waar je kan kiezen voor: “Windows onderdelen in- of uitschakelen”. Voor meer informatie:

http://blogs.msdn.com/b/olivnie/archive/2013/01/18/hyper-v-on-client-windows-8-pro.aspx

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.