Rechten goedzetten op profile folders of user folders (gebruikers / profiel mappen)

takeown

Het komt vaker voor, rechten die niet goed staan. Bijvoorbeeld omdat het vinkje “Add the administrator tot the roaming profile” niet aanstaat in de group policy. Of omdat er iets anders mis is gegaan.

Vandaag weer zo’n geval, derhalve maar een scriptje geschreven:

Doormiddel van een oud scriptje wat ik nog had liggen kon ik vrij makkelijk een inventaris opmaken van de mappen welke niet toegankelijk waren.

for /D %a in (*) do echo %a>>a.txt && dir %a\favorites /ad | find “Dir(s)”>>a.txt

hiermee word ere en a.txt gegenereerd welke vervolgens weer word gebruikt om de mappen in Favorites weer te geven. Echter, wanneer dit niet lukt zal je een “lege” regel krijgen ipv een regel met de data usage van de schijf.

Vervolgens kan je met het volgende commando:

takeown /f “D:\datalocatie\Users\usermapnaam ” /R /A /D Y

het ownership vanaf de commandline pakken. Echter, LET OP! In mijn geval bleek dat alleen de administrator nog rechten had en de user er bij kon komen vanwege “ownership”. Dit resulteerde in een melding (als ik nog niet klaar was met rechten doorvoeren) dat de user een melding kreeg dat “my documents” corrupt was. Op de vraag: “weggooien” werd met “ja” geantwoord en de map was vervolgens leeg.

Kortom, doe het per x aantal of breid mijn script uit met een icacls combinatie zodat alles vanzelf gaat. Echter, in mijn geval was dit niet intressant genoeg. Mocht je wel zoiets ontwikkeld hebben, ik blog hem graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *