Monitoring van DFS

monitoring-dfsbacklogstatus

Ondanks dat DFS erg robuust is en wereldwijd veel word ingezet, wil je toch graag de mogelijkheid om DFS te kunnen monitoren/controleren. Dit kan vanuit onze TiC dienst met een compleet DFS script maar niet iedereen maakt (nog) gebruik van deze dienst. Derhalve kwam ik vandaag onderstaand PowerShell script tegen welk erg handig kan zijn wanneer je je eigen monitoring oplossing uit wil breiden met DFS monitoring.

Doormiddel van Get-DFSRBacklog.PS1 kan je een realtime WMI query maken van de DFS. Deze geeft als belangrijkste output de namen en richting van de replicatie maar ook een status van de Backlog. Deze is als “variable” te configureren naar eigen behoefte.

Door dit script aan te roepen via een ander script wist ik de output op maat te filteren en uit te lezen met het aanwezige monitoring systeem en hiervan een real-time weergave te generen. E-Mail alert erop en klaar!

Get-DFSRBacklog:
http://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/dac62790-219d-4325-a57b-e79c2aa6b58e

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.