Hyper-V cluster node geeft SAM en LSA errors

HyperV-SAMenLSAerrors

Vandaag bezig geweest met een Hyper-V node in een 2008R2 cluster welke niet goed mee wilde lopen (zie screenshot) omdat deze error: 20100 gaf met als omschrijving:

The Virtual Machine Management Service failed to register the configuration for the virtual machine ‘4a331289B-0000-0000-0000-645C6A58B26F’ at ‘C:\ClusterStorage\volume3\V-XENAPP-17’: The security account manager (SAM) or local security authority (LSA) server was in the wrong state to perform the security operation. (0x80070548)

Hetgeen wat je hierover terug kan vinden is erg minimaal en komt vooral neer op “evict de node en voeg deze opnieuw toe”. Ja, dat zal zeker werken ja, echter doe ik zulke zaken niet op de dag in een live omgeving. Van het vroegere NT4 en 2000 tijdperk kon ik mij nog de NETDOM optie herrineren om een “computer account” te resetten en deze error lijkt erg op de errors die ik destijds weleens kreeg als ik het nodig had.

Conform dit artikel:
http://support.microsoft.com/kb/325850

dan ook de betreffende actie op dit node uitgevoerd en alles werkt weer.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.