Windows RDP / Terminal Server en Handscanners / RDP ClientsHandscanner

Met regelmaat zijn wij onder andere actief in de bloemenbranche waar veel gebruik word gemaakt van zogeheten “Handscanners”. Dit zijn robuust uitgevoerde scanners met o.a. een barcode reader welke het mogelijk maakt partijen bloemen/planten in te scannen bij binnenkomst, uitlevering, enz. Uiteraard beperkt dit zich niet alleen tot deze branche.

Echter, degelijke oplossingen die cruciaal zijn in het primaire proces pas je liever niet aan. Zeker niet als je nagaat dat de scanners meer kosten dan een zwaar werkstation. Maar wat nu als er een nieuwe Terminal Server / RDP server of Citrix omgeving in gebruik genomen gaat worden, volstaan de scanners nog wel. Deze vraagt blijft via verschillende wegen terugkomen zodoende hier wat meer info.

Hieronder vinden we de OS’en welke nog actief zijn en de clients welke erbij behoren. Ouder dan server 2003 heb ik bewust weggelaten maar kan via onderstaande link nog worden achterhaald.

Server OS:
Windows 2003 is versie RDP 5(.2)
Window Server 2008 is versie RDP 6(.2)
Windows Server 2008R2 is versie RDP7(.1)
Windows Server 20012 is versie RDP 8

Client Windows CE os:
Windows CE 5.0 ondersteund RDP 5(.2)
Windows Embedded CE 6.0 ondersteund RDP 6 (ook al bekend als Windows Embedded Handheld)
Windows Compact 7.0 ondersteund RDP 7
Windows Embedded 8 industry Pro (Retail) ondersteund RDP 8

Er word bij Microsoft vermeld dat 5.0 nog steeds gebruikt kan worden voor alle versies echter is dit geen ondersteunde oplossing. Kortom, het kan zijn dat na een update het niet meer werk.
Mijn advies, hanteer altijd de laatste versie maar bij aanschaf ga momenteel voor niet minder dan Windows CE6.0. Alleen dan ben je gegarandeerd van een werkende scanner.

Er gaan diverse verhalen over het internet over een oudere 4.0CE client werkende te krijgen maar ik kreeg van klanten terug dat dit niet ging werken. Dit zou ik graag zelf nog eens testen dus mocht U die behoefte hebben neem dan contact met ons op.

Voor meer info zie ook:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee484376(v=winembedded.60).aspx

http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_Desktop_Protocol

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *