Microsoft Azure Virtuele Server Back (faalt en oplossing)

azurevmagentbackupfails

Een bestaande virtuele server overhevelen naar Microsoft Azure komt regelmatig voor. Echter wil je dan vervolgens ook Back-up inregelen voor deze VM.

Dit kan je doen doormiddel van Azure Back-up. Wel met de huidige kanttekening dat je een Virtuele Machine op VM niveau dient te doen en wanneer je files wilt herstellen je dit vanuit de VM zelf moet doen (oftewel, ook daar draai je nogmaals een back-up) of je dient de VM te herstellen / de virtuele harddisks te herstellen en via die weg de bestanden terug te halen.

Maar als je VM er staat, je richt de back-up in en je krijgt de foutmelding uit de screenshot, wat dan?

Aanvullende foutmelding:

The VM Agent is not in a good state. This is mostly because of older version of VM agent.

Please update and restart the VM agent as mentioned in the troubleshooting guide at http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=800034 and ensure that the VM has network access.

Het artikel omschrijft wat basis noodzakelijk is. Een belangrijke is daarbij wel idd dat c:\windows\temp geschoond is maar dat is in alle gevallen niet onverstandig.

Wanneer je de MARS (Microsoft Azure Recovery Service) agent al draait kan je stellen dat het al had moeten werken in de eerste plaats.

Wat wellicht de melding veroorzaakt is de integratie van de Hyper-V Agent / Azure VM extensie die ontbreekt.

Open het Azure portaal (new style), ga naar de VM toe. Klik op “Extensies” en daar zie je vervolgens een link dat je eerst de VM-Agent dient te installeren:

Installeer voordat u een extensie toevoegt eerst de VM-agent via deze locatie: http://aka.ms/vmagentwin. Klik na het installeren van de agent op Toevoegen om een extensie te kiezen. Als onderdeel van het installeren van de extensie, wordt de configuratie van de agent afgerond en dit bericht verwijderd.

Na installatie zie je eerst de “Windows Azure Telemetry” service erbij komen en “Starting” staan.
Vervolgens zie je de “Windows Azure Guest Agent” erbij komen.

Vervolgens implementeer je opnieuw de “back-up” door de wizard te doorlopen en je denkt klaar te zijn maar je krijgt nog steeds een error. Dat klopt! De VM Agent is geïnstalleerd, maar je dient wel de Azure VM Property bij te werken “dat die ook daadwerkelijk geïnstalleerd is”.

Dit doen we via PowerShell (De code kan beter. Klopt.)

# besides, we still miss a property, we need this after we installed the Azure VM Agent
$vm=Get-AzureVM -ServiceName “v-servicename-00” -Name “v-machinename-00”
$vm.VM.ProvisionGuestAgent = $true
# Now update the VM:
Update-AzureVM -Name “v-machinename-00″ -VM $vm.VM -ServiceName ” v-servicename-00″

En nu zal je zien dat wel alles werkt. Dit kan je controleren door op de “Extensies” te klikken onder de VM waarbij je ziet dat de foutmelding weg is. Anders staat hier de melding: “installeer de Azure VM Agent”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *