blog bloggingit header

Weer een Klant omgeving succesvol verhuisd naar het datacenter

Afgelopen weekend hebben onze collega’s een klant omgeving gemigreerd naar het datacenter. Vanaf het moment dat de voorkeur voor het datacenter is uitgesproken is Adfocom begonnen met een gedegen plan van aanpak. Punten die “onzeker” zijn of als zodanig aanvoelen zijn apart uitgewerkt. Denk hierbij aan punten als “beschikbare bandbreedte, VoIP, interne diensten die beschikbaar zijn van buitenaf” dan wel de noodzakelijke herinrichting van de infrastructuur.

Nadat de beslissing is genomen, vanuit het datacenter de huidige omgeving aan te bieden, is Adfocom begonnen met het aanpakken van de onzekerheden. Dus inderdaad de herinrichting van de infrastructuur alvast te doen. De bandbreedte daadwerkelijk alvast te limiteren, en zo punt voor punt verder.

Via deze weg bewijzen we dat de punten geen probleem zullen opleveren en is de omgeving aan de praktijk getoetst, aanvullend kunnen de veranderingen gepland uitgevoerd worden en vereenvoudigen we hiermee de verhuizing naar het datacenter tot alleen het verplaatsen van hardware.

Gezien de klant binnen 2 maanden verhuist naar een nieuwe pand, de airco van de serverruimte 3 dagen voor de verhuizing stuk ging, was het wel zeer prettig dat toen maandag de gebruikers aan het werk gingen er geen problemen zijn ondervonden. Hier zijn we dan ook trots op, trots op de rust die we de klant hebben kunnen bieden en uiteraard op het resultaat. Aanvullend zijn we weer een draaiboek verder, en zijn de templates weer verder aangevuld met eventuele opgedane kennis, want Iedere omgeving brengt weer zijn eigen leerpunten mee.

Bij Adfocom werken we verder aan de volgende verhuizing die nu het lijkt, van de zomer staat gepland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *