Power PlatformNeem contact op

De kracht van het Microsoft Power Platform

Data is het nieuwe goud in de data gedreven wereld. Toch hebben veel bedrijven moeite om hier hun voordeel uit te halen. Het Power platform van Microsoft speelt  in op deze vraag. Analyseer data, ontwikkel oplossingen, automatiseer processen en maak virtual agents. Het Power platform is tevens te integreren met de bestaande Microsoft applicaties. Ontdek wat het Microsoft power platform allemaal te bieden heeft.

Power App

Onderdelen van het Microsoft Power Platform

Power Apps is een platform om met weinig tot geen programmeer kennis een app te maken. Door gebruik van connectoren is het mogelijk om de app simpel aan te sluiten op bestaande data. De apps worden vooral gebruikt om data te verzamelen en te creëren. Denk hierbij aan een app voor werkbonnen, aanvraag formulieren en instructies. Naast telefoon of tablet applicatie bied Powerapps een mogelijkheid voor portalen. Zowel voor intern als extern gebruik.

Deze applicatie biedt de mogelijkheid tot het automatiseren van herhalende handelingen, zoals gegevens bundelen, communicatie, en toestemming geven. Het doel is om data automatisch door een proces te krijgen. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals pdf bijlages automatisch in een bepaalde map opslaan. Tot een systeem dat automatisch pdf’s uitleest en goedkeuring vraagt aan de bijbehorende manager.

Naast handelingen volledig uit handen nemen kan Power Automate medewerkers begeleiden in een proces. Dit is een zo genaamde workflow, hierin krijgt de medewerker precies de stappen te zien die voltooit moeten worden om een taak te vervullen. Denk bijvoorbeeld aan een order voor een project. Eerst zal de medewerker de gegevens in het systeem moeten zetten. Vervolgens moet de order worden uitgeschreven in een plan van aanpak. Dit plan van aanpak moet vervolgens goed worden gekeurd door de directie. Als die akkoord gaat mag het worden gedeeld met de klant.

Power BI maakt het mogelijk om bedrijfsdata weer te geven op een manier waarop je er echt iets aan hebt. Door de connectie met verschillende databases is het mogelijk om live rapportages te maken. Aan de hand van deze rapportages kunnen onderbouwde beslissingen worden genomen. Lees meer over deze functie op onze Power BI pagina.

Virtual Agents maakt het mogelijk om chatbots te ontwikkelen zonder te programmeren. Deze zijn vervolgens in het hele platform in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een HR-bot, wanneer een medewerker vrij wil vragen kan deze aan de chatbot (verwerkt in Teams) vragen hoe dit proces in zijn werk gaat. In combinatie met Power Automate kunnen er zelfs acties worden ondernomen zoals, de dagen als “Op vakantie” markeren in de agenda, de medewerker een vakantieformulier laten invullen.

Een van de veel belovende functies van het Microsoft Powerplatform is de AI-builder. Door deze techniek is het namelijk mogelijk om Artificiële intelligentie toe te passen op bedrijfsprocessen. Artificiële intelligentie is kort gezegd technologie die leert van het verleden, en dit op nieuwe zaken kan toepassen.

Denk bijvoorbeeld een AI model dat de belangrijke informatie van een factuur moet gaan lezen. Dit model moet dus gaan leren wat de belangrijke informatie is en waar deze staat. In het begin zal de informatie handmatig geselecteerd moeten worden maar na ongeveer 10 facturen weet het model zelf al hoe ze het moet aanpakken. Vervolgens kan het model zelf aan de slag om nog beter te worden in het herkennen van de belangrijke informatie. Bij elke voorspelling geeft het model aan hoe zeker het van zichzelf is. In processen kan dit worden gebruikt om bijvoorbeeld alleen acties waarvan het model 98% zeker van is uit te laten voeren.

Het Power Platform biedt iedereen de mogelijkheid oplossing te bouwen die bedrijfsprocessen versnellen, zonder de noodzaak van gespecialiseerd IT-personeel. Evengoed staan onze specialisten klaar om te helpen bij de set-up. De onderdelen van het Power Platform zijn krachtig op zich, maar nog beter door de ruim 275 standaard en premium connectoren. Het combineren van deze connectoren stelt organisaties in staat om haar data optimaal te benutten.

Maak een afspraak

Wilt u inventariseren hoe u uw eigen bedrijfsprocessen kunt optimaliseren? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten. We laten ons graag door u uitnodigen om u alles te vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak!

Wilt u inventariseren hoe u uw eigen bedrijfsprocessen kunt optimaliseren? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten. We laten ons graag door u uitnodigen om u alles te vertellen over de mogelijkheden van Swyx.

Of bel 088 23 36 266