swyxoholic header
Swyx 2factor authentication

Swyx gebruiken met Multi Factor Authenticatie (MFA)

Hoe lekker is dat. Alle security willen we steeds beter doorvoeren op alle elementen. Ook een Voice over IP telefooncentrale willen we niet meer alleen afhankelijk laten zijn van een wachtwoord. Dus voegen we Microsoft MFA toe aan Swyx en zie hier het resultaat:

Swyx en Teams de perfecte combinatie

Enreach Swyx-bedrijfstelefonie bedienen vanuit Microsoft Teams

Vanuit Microsoft Teams de Swyx VoIP Telefooncentrale bedienen zonder extra Microsoft licenties of abonnementen? Dat kan met de Swyx Teams Connecter, Mark Russel laat het uitgebreid zien in deze video:

Een krachtig team Swyx en Microsoft Teams

TWEE OPLOSSINGEN – VERSCHILLENDE PRIORITEITEN

Als onderdeel van Microsoft 365 wordt Microsoft Teams steeds vaker gebruikt in bedrijven voor messaging en andere teamfuncties. Er is enige functionele overlap met de Swyx-oplossing, niet alleen in de samenwerkingsfuncties maar ook in de opgenomen telefoniefuncties.

Met zijn uitgebreide PBX-functionaliteit ligt de focus van Swyx duidelijk op communicatie. Sterke oproeprouteringsmogelijkheden, flexibele terminalondersteuning, maar ook uitgebreide aansluitmogelijkheden op het openbare telefoonnet zorgen voor een optimale bereikbaarheid in het bedrijf en maken een perfecte klantenservice mogelijk.

MICROSOFT TEAMS ALS TELEFOONSYSTEEM GEBRUIKEN?

De Teams-oplossing ondersteunt ook telefoniefuncties, dus de vraag is of het scala aan functies voldoende is om alle bedrijfskritische communicatietoepassingen met met name Microsoft Teams aan te kunnen.

Bij nadere beschouwing blijkt echter al snel dat telefoniefuncties niet bijzonder sterk zijn in Teams. Enerzijds betreft dit de infrastructuur, met name de integratie van analoge apparaten zoals fax, deuropeners, intercoms of mobiele DECT-apparaten. De integratie van deze apparaten met Teams kan alleen worden gerealiseerd met hoge integratie- en adviesinspanningen. Daarentegen wijkt de werking van de telefoniefuncties in Teams sterk af van het gebruikelijke telefoniegedrag. Dit kan resulteren in extra trainingsinspanningen voor gebruikers.

UITBREIDINGEN

SWYX VERSIE 13.10

1. Melding gemiste oproep

2. Lijn/extensie selectie

3. Selectie audioapparaat

4. Volumeregeling

5. Toetsnavigatie

6. Oproepjournaal: naamresolutie


TEAMS & SWYX: IMPLEMENTATIESCENARIO’S

Lees meer

Swyxoholic

Mooi voorbeeld van een integratie van Swyx met Dynamics NAV ERP systeem

Javado is een bedrijf dat vooral planten naar het buitenland exporteert. Klanten bestellen verschillende planten die over een aantal klantkarren worden verdeeld en per vrachtwagen naar hun bestemming worden vervoerd. Om een kar te kunnen vol zetten met de bestelde planten is het voor de inkopers van Javado belangrijk om te weten wie hoeveel heeft ingekocht, of het al binnen is of dat het niet op tijd komt. Daarvoor is er met PowerBi een dashboard gebouwd waarin deze informatie wordt getoond. De data is afkomstig uit hun ERP systeem Dynamics NAV/ Greenline en gecombineerd met gegevens uit het telefoniesystem Swyx. . Met onderstaande overzicht weet Javado direct waar zich eventuele knelpunten mogelijk voordoen en wie er wel of niet aanwezig is.

Samen nog beter: Swyx versie 13 met nieuwe connector voor Microsoft Teams is nu beschikbaar

Met de Swyx Connector voor Microsoft Teams kunnen de belangrijkste telefoniefuncties van Swyx direct in de Teams-gebruikersinterface worden geïntegreerd.

Swyx heeft de integratiemogelijkheden van zijn eigen communicatieoplossing met Microsoft Teams verder verbeterd: met de nieuwe Connector voor Microsoft Teams kunnen gebruikers die beide oplossingen gebruiken de beproefde telefoniefuncties van Swyx nu rechtstreeks van de Microsoft Teams applicatie gebruiken. Dit betekent dat gebruikers snel toegang hebben tot de belangrijkste functies, zoals het centrale telefoonboek, oproeplijsten en contactfavorieten, en gekoppelde apparatuur direct in de Teams-client kunnen bedienen. Bovendien is op de achtergrond een compacte Swyx Client beschikbaar voor de configuratie en bediening van verdere comfortfuncties, zoals individuele doorschakelregels met behulp van Extended Call Routing (ECR). Dit verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en stelt gebruikers nu in staat om het beste van beide productwerelden nog gemakkelijker te combineren.

Optimale interoperabiliteit tussen Microsoft Teams en Swyx wordt ook verzekerd door de beschikbare aanwezigheidssynchronisatie tussen de twee oplossingen. Als een gebruiker bijvoorbeeld in een Teams-vergadering zit, neemt de Swyx Client de status “Bezet” of “Niet storen” over, zodat inkomende oproepen automatisch kunnen worden doorgeschakeld.

Profiteer van uitgebreide telefoniefuncties met Swyx

“Met de Swyx Connector voor Microsoft Teams bieden wij een oplossing niet alleen aan klantgroepen die op zoek zijn naar een totaaloplossing op het gebied van unified communications en collaboration, maar ook aan bedrijven die vertrouwen op Microsoft Teams als een interne samenwerkingstool voor messaging en bestandsuitwisseling, maar die hun externe communicatie tegelijkertijd efficiënt en servicegericht maken met de Swyx-telefoniefuncties”, zegt Marco Crueger, VP Sales bij Swyx. De telefonievoordelen die Swyx biedt, zijn onder meer integratiemogelijkheden met CRM- of ERP-databases, efficiënt wachtrijbeheer en flexibele ondersteuning voor het volledige scala aan eindpunten. Bovendien zijn klanten die op Swyx en Microsoft Teams vertrouwen vrij om hun telefoonnummers en hun favoriete SIP-trunkprovider te kiezen. Er is geen extra hardware nodig. “Onze oplossingen kunnen precies worden afgestemd op de behoeften van een bedrijf: ze zijn beschikbaar vanuit Swyx’ eigen cloud of vanuit partnerclouds, en voor installaties op locatie bieden we naast het aankoopmodel ook de mogelijkheid om functies op maandelijkse basis te huren als onderdeel van Swyx Flex en draaiend op een dedicated server. Resellers kunnen hun klanten dus maximale flexibiliteit bieden, ook in financieel opzicht”, legt Marco Crueger uit.

Naast de naadloze integratie die Swyx biedt met versie 13, kunnen klanten de twee oplossingen blijven verbinden met behulp van een door Microsoft gecertificeerde Session Border Controller om de voordelen van Swyx en Microsoft Teams te combineren. Deze optie is met name interessant voor grotere organisaties die al een Microsoft Enterprise-licentie hebben.

Bovendien biedt de nieuwste versie 13 van de Swyx-communicatieoplossing verdere verbeteringen en nieuwe functies, ook voor gebruikers van de DECT800-oplossing. Hiervoor zijn er nu nieuwe opties op het gebied van oproepjournaalsynchronisatie, zoeken in het wereldwijde telefoonboek en one-touch-provisioning.

zie voor meer informatie: Swyx and Microsoft Teams – Swyx