“Van slimme ICT wordt je organisatie efficiënter”

Marcel Haitsma weet niet anders: Installatiebedrijf Haitsma en Adfocom horen bij elkaar. De sterke zakelijke relatie is gebaseerd op goede dienstverlening en vertrouwen. “Als er een vraag over ICT op m’n bureau komt, is het een kwestie van een belletje naar Adfocom en het wordt geregeld.”

Toen vader Haitsma 47 jaar geleden het familiebedrijf begon, zag de installatiebranche er nog totaal anders uit. De olieketels van toen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor geavanceerde CV-ketels. En het klantenbestand bestaat niet meer voor het grootste deel uit glastuinbouwbedrijven, maar uit particulieren. “We hebben een trouwe en stabiele klantenkring, waar we een breed pakket diensten aan leveren. Van complete badkamerverbouwingen en het aanleggen van electra tot het plaatsen van een radiator en het onderhoud van ketels. Het totale concept dus, voor zowel particulieren als de kleinzakelijke markt.”

Out-of-the-box denken
Eén van de grootste veranderingen in bijna 50 jaar is de automatisering. “Vanaf het begin daarvan was Adfocom onze adviseur en leverancier”, vertelt Marcel. “Dat is voor ons altijd belangrijk geweest. Adfocom helpt ons steeds weer out-of-the-box te denken bij het zoeken naar de beste oplossing.”

Slimme ICT
Juist omdat ICT een steeds grotere rol inneemt, is dat van groot belang, vindt Marcel. “Soms vragen de ontwikkelingen best even flexibiliteit. Neem de oude papieren werkbonnen. Die zijn verleden tijd. Het was een hele stap toen we overgingen op tablets met digitale werkopdrachten voor de monteurs. Maar het heeft onze organisatie stukken efficiënter gemaakt. Dat is echt hét voordeel van slimme ICT.”

Partner
De samenwerking met Adfocom is gebaseerd op goede dienstverlening én vertrouwen. “We hebben met vaste regelmaat iemand van Adfocom over de vloer. Hij kent ons bedrijf door en door. Een belletje naar hem of de helpdesk is genoeg als er iets op te lossen valt. Bovendien worden we proactief geadviseerd als er ontwikkelingen zijn waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Adfocom is daardoor echt een partner, waarmee we samen ondernemen.”

Haitsma