Hogeschool de Kempel is een zelfstandige monosectorale hogeschool die uitsluitend de opleiding tot leraar basisonderwijs aanbiedt in een voltijd en een deeltijd variant.

Met een studentenaantal van zo’n 850 is de Kempel een kleine hogeschool en een middelgrote pabo (pedagogische academie basisonderwijs). De Kempel behoort al jarenlang tot de beste lerarenopleidingen van Nederland en staat vanaf 1995 continu in de top 5 van de keuzegids hoger onderwijs. In de keuzegids 2012 staat De Kempel op een 3e plaats; “ In het zuiden van het land vind je één katholieke pabo. Deze is ook de beste uit de regio. Over de gehele linie ontvangt deze opleiding dubbele plusjes van haar studenten.”

Hogeschool de Kempel maakt sinds enkele jaren gebruik van Swyx. Adfocom heeft drie jaar geleden het beheer van deze VoIP centrale overgenomen. Al snel na de overname heeft De Kempel er in nauw overleg met Adfocom voor gekozen alles onder te brengen in een VoIP InControl contract. Vrij recent is Swyx door Adfocom gevirtualiseerd op het VMWare platform van Hogeschool de Kempel.

Hogeschool de Kempel