Xtandit BV (voorheen Forstech/Xerox West Nederland) is concessionaire van Xerox; zij voorziet bedrijven van Xerox apparatuur, onderhoudscontracten en biedt een breed spectrum aan technische software ten behoeve van digitale systemen en apparaturen. Het bedrijf verkoopt technische software uit eigen branche, waardoor Xtandit de behoefte heeft om deze beschikbare producten te benutten. Anderzijds wil de organisatie de administratieve processen van klantenbeheer, facturatie, contracten, etc. aansluiten op één overkoepelende database.

Voor Xtandit moet er een oplossing komen welke als paraplu kan fungeren om alle ingrediënten van de bedrijfsprocessen aan elkaar te koppelen. Dit platform moest mee kunnen groeien, ervoor zorgen dat er één database op één locatie voor iedereen beschikbaar is, de afdelingen/locaties kunnen laten samenwerken en eigen software bruikbaar kunnen maken.

Adfocom Software BV heeft de oplossing geboden in het kant-en-klare Microsoft Dynamics NAV (voorheen genaamd Navision) met enkele extra toepassingen om in specifieke eisen van Xtandit te voorzien. Naar eigen behoeften is Microsoft Dynamics NAV bij Xtandit geïmplementeerd. Daarnaast zijn enkele modules door Adfocom ontwikkeld om de door Xtandit gebruikte technische software toepassingen correct te integreren in het systeem.

Xtandit