EMC SAN nieuwe “features” FAST sub lun, Fast Cache en Lun compressie 2/3

In navolging op het vorige artikel, gaan we hier verder met de “nieuwe” features.

Fast-cache

Een ander nieuw aspect is: “Fast-cache”. Met de komst van SATA is het nog interessanter om goed te kunnen “cachen”. Als je het vorige voorbeeld neemt (en ik ga nu een nieuw voorbeeld schetsen, zet nooit een database op SATA tenzij dit weloverwogen gebeurd, bv. archivering) kan je de database van 100GB op SATA zetten, als die actieve 10GB maar HEEL SNEL te benaderen is. Dit kan o.a. gerealiseerd worden met Caching, maar een SAN heeft maar een bepaalde hoeveelheid cache on-board waar je het mee dient te doen. Dit veranderd met de komst van Fast-cache. Fast cache stelt een SAN in staat om EFD (Enterprise Flash Disk=SSD) disken te gebruiken voor caching. Simpel gezegd plaats je EFD disken in het SAN en hiermee breid je de on-board cache van bv. 2GB uit naar 100GB (kan tot wel 2TB). Dit houdt in dat de gehele database in de cache kan komen te draaien. We hebben het hier over 1000’en IOPS.

Morgen het vervolg en sluitstuk 3/3 inzake Lun-Compressie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.