Cisco Firewall (ASA) 8.4 – WAUW!

Enkele jaren na release zijn we nog steeds ERG blij met de keuze voor de Cisco ASA Firewall. Ik kan geen situatie benoemen waarin deze tekort zou komen. Wat is er dan zo “WAUW!” aan de Cisco ASA 8.4?
Er is nog zeer weinig bekend, maar een uitlichting is de VPN support in Context mode. Zoals je een switch kan opdelen in VLANS kan je een ASA opdelen in “Context” modes. Dit houd in, één kastje waaruit meerdere virtuele firewalls ontstaan. Ieder met hun eigen beheer en functionaliteiten. Helaas is het nu zo dat VPN oplossingen hierop niet ondersteund worden, dat is straks niet meer. De context mode krijgt met 8.4 support hiervoor. Al is het misschien niet voor iedereen interessant, het is al prettig voor een klant een test firewall en een productie naast elkaar te kunnen draaien. Je kan hierbij een proefopstelling maken voor b.v. iPads of een VoIP oplossing zonder af te doen aan de productie omgeving.

We kunnen ook verder gaan denken, twee firewalls om een “Perimeter” zone te bouwen. Bij behoefte een latere blog hiervoor….

1 antwoord
  1. vakantiehuis
    vakantiehuis zegt:

    Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
    Ben blij met jullie toevoeging!
    Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar bloggingit.nl in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

    Groetjes Barbara

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *