High Definition HD audio op de telefooncentrale

Onlangs kwam ik het volgende artikel tegen en een collega wees mij er ook al op:

KPN brengt HD-voice naar Nederland http://www.nu.nl/internet/2728481/kpn-brengt-hd-voice-nederland.html

Goeie zaak! Sinds Swyxware 2011R2 heeft Swyx HD audio codecs aan board. Het verschil in geluid is echt duidelijk te merken. De kwaliteit van het gesprek gaat met sprongen vooruit ten opzichte van wat je tot nu toe op welke telefoon of centrale ook gehoord hebt.

Punt is wel dat HD audio van begin tot eind ondersteund moet worden anders vind er een automatische fall back plaats naar de codecs zonder HD. En dat geeft opeens wel een bijzonder bij effect. Gesprekken tussen collega’s met Swyx zijn haarzuiver, gesprekken met buitenlijnen (lijken!) opeens veel minder in kwaliteit. De werkelijkheid is natuurlijk precies andersom.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. High Definition HD audio op de telefooncentrale (2) | Swyx-o-holic's Blog schreef:

    […] schreef ik al over dit onderwerp: http://swyxoholic.nl/2012/02/03/high-definition-hd-audio-op-de-telefooncentrale/. Maar een collega wees me nu het feit dat KPN voor GSM verkeer HD Audio definitief doorvoert: […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *