Deurpost of Aan-/afmeldsysteem

Recent kwam de vraag bij een klant of we de centrale ook van een deurpost konden voorzien. In het verleden heb ik daar al eens vaker wat over geschreven. Natuurlijk geen probleem. Maar wat als je een deurpost met numeric keypad hebt, zou je dan ook een aan- en afmeld systeem kunnen maken? Natuurlijk.

In dit geval hebben we een deurpost op basis van IP gekozen waarbij de functionaliteit om de deur te openen wordt gecontroleerd aan de hand van de verschillende pincodes die men gebruikt. De pincode identificeert tegelijkertijd de gebruiker die naar binnen of buiten wil.

Hadden we geen andere identificatie middelen kunnen gebruiken? Natuurlijk wel. Maar dat had meerdere systemen meerdere aanmeldprocedures met zich meegebracht of een duurdere en complexere oplossing. Denk aan finger print, irisscan, pasjes of druppels. Allemaal bruikbaar. Maar in deze situatie moesten er ook mogelijkheden zijn om chauffeurs toegang te geven, die kunnen nu met een standaard code ook toegang verkrijgen.

O ja, IP gebaseerd dus tijd, locatie of dergelijke problemen zijn er niet meer. Bij geval kan via Swyx ook iemand op afstand gebeld worden. En wat te denken van video? Zonder meer is het mogelijk om op afstand deuren te openen en te zien wie er voor de deur staan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.