Bellen via een GSM-Box = duur, bel slim via internet

Om de kosten voor gesprekken te drukken wordt al jaren volop gebruik gemaakt van een GSM Gateway (In de volksmond: GSM-boxen of SIM-boxen genoemd). Bijna alle traditionele centrales maakten hier al gebruik van. Voor Voip is dit echter een dure(!) oplossing. Slim bellen via internet naar een GSM is namelijk goedkoper dan bellen van GSM naar GSM. De oplettende VoIP beller zal daarom geen gebruik meer maken van zo’n GSM box.

Er zijn uitzonderingen:

  1. Als u een dure VoIP provider gebruikt, zal deze te veel geld rekenen voor het bellen via internet naar GSM. De oplossing is dan simpel: Maak gebruik van een goedkopere provider. De dienst ‘bellen’ die wordt geleverd is bij een goedkopere provider namelijk exact hetzelfde met de zelfde techniek en protocollen als bij een duurdere provider.
  2. Waar onderling zakelijk bellen afgekocht is in het contract belt men gratis binnen de zakelijke bundel naar elkaar. Zelfs slim bellen via internet kan niet tegen gratis op. Dus blijft de GSM-Box voor onderling bellen inzetbaar.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *