Aanmaken .vhd bestand duurt erg lang. Waarom en hoe dit te omzeilen?

Het aanmaken van een lege .VHD disk kan erg lang duren. Wat gebeurt er tijdens het aanmaken, hoe kun je dit omzeilen en wanneer moet je dit wel/niet willen?

Lees meer

Hoe snel en simpel te controleren of “Jumbo Frames” aan staan?

Hoe kan je snel en doeltreffend controleren of “Jumbo Frames” aan staan.
Het is algemeen bekend dat je met iSCSI, SAN, NAS, DAS e.d. jumbo frames wil, maar hoe controleer je of deze hiervoor aanstaan?

Je kan een ping geven met –f, dit staat voor “not fragmented”. Dit houdt in dat de pakket
grootte niet alsnog opgedeeld worden in standaard ethernet frames (1500k) En met de optie –l kan je de pakket grootte opgeven. Bijvoorbeeld 6000.

Wanneer je dus het volgende commando geeft:

Ping –f –l 6000 172.10.100.100 (het ip adres van je iSCSI target)

Krijg je het volgende antwoord bij enabled:

Response from ip address bla bla bla

En bij disabled:

Packets need to be fragmented but DF set.

In het laatste geval heb je nog wat werk te doen :)

Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2010 – Wat te verwachten!

Om direct maar met afkortingen te gaan gooien, wat kunnen we verwachten in MSSCVMM 2010? Ik zag dat de Bèta beschikbaar is en was enorm nieuwsgierig
naar de features die er nu in zitten. Let op! Het bèta beleid houdt in dat ze
gedurende de 3 bèta’s gaan bekijken wat er echt in blijft zitten maar voorlopig
gaan we genieten van wat ons te wachten staat.

Lees meer

SwyxIt! Mobile v7.10 for Symbian (kb4232)

Vanaf 24 maart is er een nieuwe SwyxIt! Mobile beschikbaar voor Nokia Symbian S60 5th Edition. Toestellen zoals de Nokia N97 en Nokia C6-00 worden nu ook ondersteunt.

Let op! Dezer versie is niet geschikt voor het Symbian S60 3rd Edition Feature Pack 2 platform. Gebruik hier de versie 7.02 voor. Voor het Symbian S60 3rd Edition platform en Feature Pack 1 dient versie 7.00 gebruikt te worden.

De nieuwst SwyxIt! Mobile compatibility list is hier te vinden: SwyxIt! Mobile – compatibility list (kb3594).

De SwyxIt! Mobile software is via de download site te verkrijgen: Swyx Support downloads

Zomertijd – Daylight saving time

Zo nu en dan komt de vraag voorbij waarom de tijd op de telefoons afwijken van die van de PC. De tijd op de telefoons worden gesynchroniseerd met de tijd van Swyx server. Iets wat logisch is vanuit het perspectief van een telefooncentrale die de tijd voor alle toestellen bepaald. Als de server zelf echter niet met de andere servers in het netwerk hun tijd synchroniseren onstaan er tijdsverschillen tussen pc’s en telefoons. Het verdient daarom altijd de aanbeveling om gebruik te maken van SNTP (Network Time Protocol).

Lees meer

Broadcom Driver update – Hyper-V live migration support

Zojuist de laatste drivers voor een DELL server gedownload voor de Broadcom netwerkkaart en wat valt mij op?

– Added Hyper-V Live Migration features with BASP teaming
Lees meer

Printer plaatsen met een hijskraan

Even een printer plaatsen… zo kan het ook :)

Collega Frank heeft vanmiddag ondersteuning gegeven bij één van onze klanten. Er moest een printer geplaatst een aangesloten worden… Alleen hoe krijg je die nou boven?

Printer plaatsen met een kraan

SharePoint het is de toekomst en gratis, maar wat is het? En wat kan ik ermee?

SharePoint is al enkele jaren oud, was al beschikbaar vanaf SBS 2000 en zat ook bij Windows 2000 server. Wat is het eigenlijk? SharePoint is het antwoord van Microsoft op “Document Management”. Wat “Document Management” is zal ik hier niet gaan verwoorden maar ik wil graag een aantal praktijkvoorbeelden aanhalen om een beeld te geven van Microsoft SharePoint.

Lees meer

AdfocomisgenomineerdvoorSterksteSchakel

Interview met Adfocom voor “de Sterkste schakel” verkiezing.

Zoals eerder vermeld zijn wij als Adfocom door twee van onze klanten genomineerd voor de Award “De sterkste schakel”. Het gevolg is een interview met Rijnstreek business. Dat interview en de bijhorende foto van onze mannen willen wij u niet onthouden. Klik op onderstaande afbeelding om het interview te lezen of open de PDF.De-sterkste-schakel-2011

Screensaver en aanwezigheidsstatus SwyxWare 2011

Een veelgehoorde vraag in het verleden: Kunnen we Swyx de status laten veranderen na een bepaalde time-out? Veelal bleek uit gesprekken dat gebruikers hun systeem en telefoon aangemeld laten staan als ze in vergadering zijn of pauze hebben. De suggestie lag voor de hand om b.v. het locken van een systeem of de screensaver functionaliteit ook invloed uit te laten oefenen op de aanwezigheidstatus melding van Swyx. In Swyxware 2011 kan dat nu per gebruiker ingesteld worden:

Swyxware 2011 local settings

Swyxware 2011 local settings