Netwerk snelheid tussen twee servers IPerf for Windows

Wat is de snelheid tussen 2 machines. Menig tool is er voor beschikbaar, een paar copy en paste acties verrichten ook wonderen maar in alle gevallen wil je eigenlijk even snel IPerf gebruiken. Deze tool, geporteerd uit de linux hoek, doet precies wat je wilt en laat geen footprint achter.

Hoe werkt de tool?

je start iperf -s op de “server” kant zodat deze gaat luisteren. Je kan eventueel additioneel nog het ip adres an de blocksize meegeven (b.v. om je iSCSI omgeving te testen).

de client run je door simpel iperf -c ipaddress en de testen geven je het resultaat. Een 100mbit netwerk kan je doorgaans tegen de 7/8MByte opleveren. Uiteraard ben je altijd afhankelijk van alle tussenpozes en overhead van de ip stack.

De tool is hier beschikbaar, success!
https://nocweboldcst.ucf.edu/files/iperf.exe

2 antwoorden
 1. Patrick Langendoen
  Patrick Langendoen zegt:

  Hallo, goed artikel. 1 opmerking:
  “Een 100mbit netwerk kan je doorgaans tegen de 7/8MBit opleveren.”
  moet volgens mij zijn:
  “Een 100Mbit/s netwerk kan je doorgaans richting de 10MByte/s opleveren.”
  Alhoewel ik een hekel heb aan de MB/s notatie omdat die verwarrend is. Al snel wordt namelijk de gemeten snelheid vergeleken met b.v. je adsl verbinding. Echter die wordt weer in Mb/s gespecificeerd. En als je geen parameters specificeert komt de output standaard al in Mbits/sec. Dus ik zou met de Mbits/sec blijven werken.

  Beantwoorden
  • wvanderwerf
   wvanderwerf zegt:

   Beste Patrick,

   Bedankt voor je reactie. Ik moest hem wel 2 maal lezen om het verschil te vatten maar het is verwerkt. Toch heb ik de 7/8 aangehouden maar wel de MBit en MByte verwisseld. De praktijk geeft aan dat je vaak niet boven d 7 / 8 uitkomt, is ook logisch omdat je in de theorie wel 10 kan halen :).

   Bedankt,

   Wim

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.