Windows 8.1 hoge resolutie opgeblazen vensters / applicaties

DPIgoedW81-IE     DPIaangepastW81-Chrome

Recentelijk heb ook ik dan maar de 8.1 update gedraaid (zat met een applicatie die dit verhinderde, maar dat is een ander verhaal). Echter na de upgrade viel mij een paar zaken / applicaties op. De resolutie / scherm verhouding was er totaal niet meer en het was erg onprettig kijken. Zie hiervoor de screenshots.

Maar dit was vooral in Chrome en niet in Internet Explorer. Hoe kan dit? Zie ook de pagina van IE welke meer content bevat dan Chrome terwijl de resolutie in Windows vast staat. Het was geen zoomen, geen extensies, herinstalleren hielp niet. Blijkbaar heeft Windows 8.1. een nieuwe feature: “Beeldscherm aanpassen bij hoge DPI resoluties”. Dit is voornamelijk wanneer je zoals in mijn geval in Full-HD (1920 x 1080) werkt dat sommige kleinere tekstblokken uitgelicht worden en toch goed leesbaar worden. blijkbaar heeft dit als gevolg voor Chrome dat alles opgeblazen word.

De instelling kan je vinden door de properties van een applicatie op te vragen en het aan (of in mijn geval uit) te schakelen. Na het uitschakelen had ik weer mijn oude vertrouwde weergave terug.

ChromeDPISettings

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.