Via de Windows Key de Windows versie achterhalen

pidx

Als je nu een OEM geactiveerde computer hebt waarop je opnieuw de Windows versie wilt installeren maar het enige wat je vind is een stikker met b.v.: “Windows 7 OA”. Normaliter heb je wel een recovery partitie maar in deze is de machine ge-downgrade, schijf stuk oid en dus de recovery partitie niet meer aanwezig. Welke versie van Windows heb je dan? Dit kan je vrij gemakkelijk achterhalen via: http://o-o-s.de/microsoft-pidx-check/2573

Dit stukje software start je, je geeft de code in en krijgt keurig terug welke editie je hebt. Zodoende kan je direct de juiste editie van Windows installeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *