Swyx Technology Conference 2011 – 2

Swyx nieuwe huisstijlGisteren was de Swyx Technology Conference 2011. Voor een Swyx-o-holic the place te be. Heel veel nieuwe ideeën en indrukken op gedaan. Te veel om en soms ook te technisch om alles (in een keer) te bloggen. Morton Rokosz heeft overigens live geblogd, dus als je alles wilt weten: http://www.swyx-forum.com/community/Blogs/tabid/55/EntryId/647/Swyx-Technology-Conference-2011.asp

Maar mijn nieuws/highlights zijn samengevat:

  • Een frisse nieuwe huisstijl van Swyx, binnenkort ongetwijfeld overal te zien
  • Een nieuwe USB telefoon/handset, de eerste handset door Swyx zelf ontwikkeld. Een USB device met High Definition Audio ondersteuning, handsfree functionality, headset plugin, (programmeerbare?) functie toetsen. Ik verwacht dat we nog dit najaar de livegang van dit strak gemodelleerde toestel gaan meemaken.
  • Powershell de vervanger van Microsoft voor de command prompt is vanaf Swyxware 2011 ook in te zetten voor beheer van Swyxware. Een erg krachtige tool in te zetten voor scripting van allerhande taken die repeterend uitgevoerd dienen te worden. Denk aan voorbeelden als: Een skin distribueren voor meerdere gebruikers. De definities/inhoud van snelkoppeling van de SwyxIt! Skin regelmatig voor alle gebruikers vernieuwen, een wens die ik al jaren hoor van beheerders. Of het deployen van scripts naar meerdere gebruikers of gebruikers groepen… Nog lang niet alle modules/objecten zijn reeds beschikbaar in Powershell. Maar dat is een kwestie van tijd.
  • Voor de Iphone en Android gebruikers is er ook nieuws. Binnen afzienbare tijd zal er een App beschikbaar komen. De technologie zal niet op basis van SIP maar op basis van Mobile Extension Manager met het GSM signaal werken.
  • Virtualisatie, het kon niet uitblijven. Op korte termijn, zover ik weet vanaf 1 augustus, zal Swyx formeel virtualisatie als platform ondersteunen. Informeel werd het al gebruikt maar nu zullen de virtualisatie platformen Hyperv en VMWare ESXi ondersteund gaan worden. Uiteraard dient met enige voorzichtigheid virtualisatie worden toegepast  met zoiets als een near-realtime-data platform als Swyx.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *