Nummerweergave, Caller Line Identification (CLI)

Als je gebeld wordt door iemand die het nummer mee zendt maakt dat het “telefoon leven” een stuk makkelijker. Ik ken mensen die een verborgen nummer niet eens opnemen. Voorbeelden wat je met nummer herkenning kunt doen heb ik al eens geblogd: Swyxit Web Extension en Swyx2All.

Belangrijk om te weten is dat je juridisch alleen dat nummer mag uitzenden wat je ook daadwerkelijk bezit. Dat gaat bij GSM zover dat je alleen het bijbehorende 06-nummer mag meezenden als identificatie. Maak je echter gebruik van een GSM/SIM box met meerdere SIM kaarten dan wil je dat doorgaans niet. Dan staat je niets anders te doen dan het uitgaande nummer niet mee te zenden.

Nu vertelde ik al dat je goedkoper via Internet naar mobiele nummers kunt bellen. Dus gebruik bij voorkeur een goedkope provider met nummer herkenning zodat je alle nadelen die een GSM/SIM box met zich mee brengt op die manier omzeilt.
Als je een collega wilt bellen binnen een onderling gratis bellen bundel is de GSM/SIM box natuurlijk wel handig. Omdat je de GSM/SIM box alleen daarvoor gebruikt kun je in dat geval ook de nummer herkenning aanzetten. Zodat je collega ook direct ziet dat hij gebeld wordt door de GSM/SIM box van de zaak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *