SwyxIt Skin editor/aanpassen van de softwareclient (1)

Een van de opvallende unieke eigenschappen binnen Swyx is toch wel de mogelijkheid om het uiterlijk van de applicatie te veranderen. Dit kan handig zijn afhankelijk van je functieprfiel of zelfs voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden.

Binnen Swyx is er de mogelijkheid om via menupad bestand -> skin -> laden het uiterlijk van de softwareclient te veranderen:

SwyxIt! Skin editten

klik op image voor origineel

SwyxIt! skin editten

klik op image voor origineel

bestand skin laden extern bestand

Klik op image voor origineel

Voor alle duidelijkheid, functioneel veranderd er niets! Alle functie blijven beschikbaar onder de rechtermuistoets. Omdat Swyx de gebruikers instellingen centraal opslaat blijven de instellingen en het gekozen uiterlijk bewaard.

Via deze weg kunnen er ook nieuwe voorgedefinieerde Skins toegevoegd worden. Als gebruiker hoef je dus niet vast te zitten aan het uiterlijk van je applicatie en kun je beschikken over een enorme hoeveelheid verschillende skins.

Kijk hier eens voor mogelijke skins/inspiratie, zowel functioneel als gewoon leuk:

Zelf gebruik ik vaak een bestaande Skin als basis en pas die dan vervolgens aan. Over dat aanpassen, hoe dat moet en enkele ideeën wat je er mee kunt de daarover de volgende keer meer.

P.S. Many thnx! Voor het idee om eens te bloggen over de mogelijkheden met Skin’s binnen Swyx, aan een goede relatie die overigens anoniem wenst te blijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *